twitter facebook p in contact nieuws webshop

Maart 2019
JOZ, Van het ontwerpen van een complete en sfeervolle horeca inrichting, een perfect uitgeruste bar tot een terras waar je gasten urenlang willen genieten!
Jij vraagt, JOZ levert maatwerk… en heel veel sfeer, ook in de horeca!


Maart 2019
JOZ, van een te gekke lamp, lichtplannen voor binnen en buiten, tot totaalinrichting!
Jij vraagt, JOZ levert maatwerk… en heel veel sfeer!


Februari 2019
Jij vraagt, JOZ levert maatwerk!

JOZ kan u begeleiden bij de kleur- en materiaalkeuze van meubelen, woonaccessoires en raam- en vloerdecoratie. Een compleet interieurontwerp of inrichtingsadvies? Dat kan natuurlijk ook. Met passie ontwerpt JOZ interieurs voor particuliere en zakelijke opdrachtgevers, passend bij de vraag en het budget. JOZ levert maatwerk!


Januari 2019
Jij vraagt, JOZ levert maatwerk!

Raam- en wanddecoraties, interieuradvies en kleurplannen
gordijnen, jaloezieën, plissé, behang, verf…
Een fris en sprankelend voorjaar tegemoet met de wand- en raamdecoraties van JOZ.


December 2018
Wat is er nog toffer dan het opdoen van inspiratie tijdens het najaar?

Doorwerken aan fantastische opdrachten die in 2018 zijn gestart…
-Fase 2 inrichting van sportcafé VTC
-Ontwerp, inrichting en bouwbegeleiding van een aanbouw voor levensloopbestendig wonen (Uden)
-Ontwerp en inrichting aan- en verbouw van een bungalow (Luyksgestel)
-Ontwerp en inrichting van monumentale pastorie tot woonhuis
-Inrichting en begeleiding van monumentaal gemeentehuis tot woonhuis (Vessem)
-Begeleiding inrichting nieuwbouw woonhuis (Bergeijk)
-Ontwerp en inrichting van oude bakkerij tot woonhuis (Geldrop)
-Ontwerp badkamer (Son en Breugel)
-Indeling en inrichting aan- verbouw woonhuis
-Herinrichting woonhuis (Luyksgestel)

En, wat heeft 2019 zoal in petto?
-Herinrichting woonkamer (Waalre)
-Herinrichting ijssalon (Veldhoven)
-Herinrichting woonkamer (Bergeijk)
-Inrichting jaren 30 woning (Helmond)
-Ontwerp aanbouw keuken, indeling BG en 1ste verdieping, herinrichting woonhuis en
bouwbegeleiding woonhuis (Eindhoven)
-Ontwerp keuken, herinrichting woonhuis (Eindhoven)
-Nieuwe indeling, ontwerp en inrichting van Kantoren (Bergeijk)
-Lounge ruimte bij een voetbalvereniging (Eindhoven)

En, wat als je je creativiteit mag inzetten voor bijzondere projecten?
-Ontwerp van een oude bierkoelcel (Café in Eindhoven)
-Aanpassing bestaande keuken (Eindhoven)
-Het bekleden van fauteuils, JOZ geeft een oud Dutch design een nieuw leven
-Plaatsen van Ergonomische bureaustoelen in leuke kleuraccenten
-‘Boeiende Binnenstad’, meepraten en meedenken over de herinrichting van de Eindhovense
binnenstad

Van inspiratie naar creativiteit. JOZ gaat er weer voor, ook in 2019!


November 2018
INSPIRATIE in hoofdletters

De zomer was warm, droog, ietwat exotisch en vooral bruisend van creativiteit. Een bezoek aan Berlijn was het zomerse hoogtepunt. Het zijn de prachtige gebouwen die vertellen over de geschiedenis van de stad, die je betoveren en waarvan je onder de indruk raakt. Berlijn is als een kleurrijke, jeugdige energie waaraan je niet kunt ontkomen. De creativiteit spat er werkelijk van de straten. Daar hebben we heerlijk van mee kunnen genieten en het werkbezoek droeg bij aan mooie ontwerpen! Dit najaar haalde JOZ nog meer inspiratie uit Duitsland. Het liefelijke stadje Monschau in een van de mooiste gebieden in Duitsland, de Eifel. Met haar vakwerkhuizen, bijzonder mooie centrum en prachtige natuur in de directe omgeving, spreekt Monschau zeer tot de verbeelding.

Op zoek naar de ingetogenheid die de herfst meestal meebrengt, bezocht JOZ de najaarsbeurzen. Ingetogenheid? De rijke uitstralingen van stoffen en kleuren als poeder roze, goud/koper, aqua blauw en groen, petrol en spiced honey (volgens Flexa de kleur van 2019) vertelden een ander verhaal. We vonden rijkdom en drama in vorm en kleur naast vintage in een nieuw (iets minder industrieel) jasje. Kroonluchters in verrassende stijlen, plafonnieres in stoere uitstralingen, ietwat bombastische wandverlichting, maar ook vloer- en tafellampen met veel donker glas. Wat op de najaarsbeurzen opviel was de mooie balans tussen comfort en vormgeving. Iets waarnaar je als ontwerper altijd op zoek bent!

Maar toch… Waar vind je in het najaar meer inspiratie dan in Eindhoven tijden The Duch Design Week en Glow?


Enkele highlights:
Piet Hein bood een bijzondere expositie in een mooie samenwerking met andere ontwerpers. De werkplaats van Piet Hein Eek werd getransformeerd tot een sfeervol en magisch restaurant, waar Michelinsterren chef-kok Sergio Herman een 5-gangen diner bereidde voor 180 gasten. Elk jaar opnieuw weet Piet Hein Eek je te verrassen!
Naast de mooie exposities van diverse ontwerpers hebben we de verbouwing van het gebouw van de Oude kazerne bewonderd. Een fantastische metamorfose waarbij oud en nieuw perfect samenvallen. Een uitdaging die JOZ ook graag aangaat: hoe breng je oud en nieuw zó bij elkaar dat er een harmonieus en modern geheel ontstaat. Ook in het Klokgebouw werd de combinatie oud en nieuw gemaakt. Oude bouwmethodes in ere hersteld. Wat te denken van de combinatie stro en leem? Gewaagd en verrassend!

Tijdens DDW vonden in de binnenstad twee bijeenkomsten plaats van ‘Projectteam Boeiende Binnenstad. De binnenstad van Eindhoven wordt vernieuwd. Samen met anderen gaan we ons een mening vormen over de vernieuwingen, denk hierbij aan kleur en materiaal, bestratingsmaterialen en straatinterieur. We hebben de proefvakken die in de stad gemaakt zijn bekeken en besproken. Tijdens een bijeenkomst waarbij architect Winnie Maas zijn werk op een interessante en humorvolle manier presenteerde was het in een woord genieten van al het nieuwe waarover we ons in het nieuwe jaar binnen het Projectteam Boeiende Binnenstad een mening mogen vormen. Door de aansluiting bij het project kunnen we 2019 en Eindhoven wéér een beetje mooier en aantrekkelijker maken!

Glow bood ook dit jaar weer een geweldige route. Glow brengt ieder jaar meer mensen op de been, die van dit kleurrijke lichtspektakel willen genieten!
Het Karkas, de Blob, de Catharine Kerk en als speciaal hoogtepunt de Lichttoren. Dit is Eindhoven op haar allermooist!!
We zijn 100% geïnspireerd. Laat de winter maar komen. JOZ is er weer helemaal klaar voor!


Maart 2018
Camping De Paal, Bergeijk. Vakantie met stip!

Ook in 2017 was Camping De Paal wéér ANWB Camping van het jaar!
Op 1 april gaat seizoen 2018 van start. Zoals ieder jaar, blijft Camping De Paal steeds vernieuwen en moderniseren. Elk jaar worden de gasten weer positief verrast! Dit jaar is de horecaruimte (bar, restaurant en cafetaria) onder handen genomen.
Een team, waarin de directie en de horecamanager van Camping De Paal samenwerken met JOZ, heeft een bijzonder plan ontworpen. Toegankelijkheid, kind-vriendelijkheid, de service en bekende sfeervolle signatuur van Camping De Paal vormden de basis voor de nieuwe uitstraling.
Het gebruik van bestaande elementen, bijvoorbeeld de plavuizen vloer, in combinatie met nieuwe materialen zorgde voor een interessante uitdaging. Het resultaat wordt fantastisch! Stoere materialen als steen, massief hout, metaal, tegels vormen mooie contrasten met fijne materialen als stof en behang.
Momenteel worden de ontwerpen en plannen uitgevoerd. De interessante uitdaging is een fantastisch project gebleken waarbij de interieurbouwer, technici, schilders en de verschillende partijen die de aankleding aanbrengen in heel goed overleg tot een mooi en bijzonder doelmatig resultaat komen.

JOZ is er trots op om hieraan weer een bijdrage te mogen leveren. Aanbeland in de laatste weken voor de opening van het vakantieseizoen, geven we allemaal vol gas. Het zijn de spannende, laatste loodjes, waarna het weer heerlijk en ontspannen genieten wordt op Camping De Paal!

Al een kleine impressie? Volg JOZ op Facebook!


December 2017
Niets zo afwisselend als het interieur vak!

Je werkt namelijk altijd samen! Je adviseert, ontwerpt, begeleidt, raadt aan en raadt af, altijd in samenwerking met anderen. Niets is zo smaakgevoelig als een interieur. Zoveel huizen, gebouwen, zoveel stijlen en voorkeuren. Hoe geeft een interieur ontspanning? Wat betekent comfort voor jou? Waar werk je effectief? Welke kleuren beïnvloeden je woon- en werkomgeving? Wat doet licht met je?
JOZ vindt uitdaging en inspiratie in het werken met klanten met een diverse achtergrond. Zo bevindt een appartement in de Kempen zich in een afrondende fase. Kleur- en lichtplan worden uitgevoerd en de inrichtingsmaterialen en meubels zijn gekozen. De kersen vallen binnenkort op de taart!
Voor een nieuwbouwwoning in dezelfde plaats ontwerpt JOZ een keuken en een badkamer en dat gaat ook samen met een kleur- materiaal- en inrichtingsplan. Een mooie zoektocht naar de sfeer waarin de bewoners zich helemaal ’thuis’ gaan voelen. Bij het renoveren van een bestaande woning – de aanbouw van een leefkeuken en de vernieuwing van een zithoek – komen weer andere vragen voorbij. Wat zijn de bouwkundige mogelijkheden? Hoe verloopt de aanvraag van vergunningen? Vragen die binnenkort stuk voor stuk het perfecte antwoord krijgen.

De aanpassing van een woning in Veghel tot een levensbestendig woonhuis, waar men levenslang gemak en comfort vindt. Ook daar neemt JOZ de klant de aanvraag van vergunningen – niet de gemakkelijkste taak – uit handen, om in samenspraak met de gemeente te komen tot een oplossing waarvan iedereen blij wordt. Hierna volgt stap twee: adviseren bij het maken van keuzes en het begeleiden van de bouw. ‘Ontzorgen’ noemen we dat! De uiteindelijke inrichting en het ervoor zorgen dat alles, vloer- raam- en muurbekleding, verlichting en meubelen, perfect op de plaats valt, is een feest om samen met de kant te vieren.

In een huis in Helmond realiseren we een slaapkamer op de tweede verdieping en ontwerpen we een bijzonder smaakvolle roomdivider om tot multifunctioneel gebruik van ruimtes te komen.
In Geldrop renoveren we van een oude bakkerij naar een woonhuis, waarbij onze aandacht niet alleen naar de badkamer, de keuken en de woonruimte gaat, maar we ook extra aandacht geven aan het ontwerpen van gevels en aanzichten. De transformatie van een bakkerij naar een geweldig woonhuis!
Over transformeren geschreven… In Vessem gaan we het oude gemeentehuis verbouwen tot een woonhuis met dezelfde fraaie allure. Een prachtige uitdaging, waarbij geen ruimte hetzelfde blijft!

JOZ ontwerpt niet uitsluitend voor particulieren, maar gaat ook graag voor de zakelijke markt en de dienstverlenende sector aan de slag. Zodra de lentezon zich echt laat zien en voelen, kan Eindhoven weer volop genieten op het vernieuwde terras van Proeflokaal de Gaper.
Wanneer op 1 april het campingseizoen weer begint, is de nieuwe horecaruimte van Camping De Paal in Bergeijk gereed om veel gasten te ontvangen en hen een heerlijke tijd te bezorgen. De werkzaamheden zijn volop aan de gang en zijn veelbelovend. Vakantie vieren op zijn best!

Klanten weten JOZ ook te vinden voor het begeleiden bij aankopen als verlichting, meubelen, schaduwdoeken et cetera. Er is een enorm groot aanbod, waarin JOZ je graag de weg wijst. Je vindt ook leuke woonaccessoires in de webshop van JOZ. Neem er eens een kijkje.
En, een dag heeft uren, als freelancer werkt JOZ daarnaast aan zakelijke projecten voor Totaal Kantoorinrichting.

Dus, volg JOZ, want hij is van alle markten thuis!


September 2017
Met de focus op de dienstverlenende markt

Weer terug van weggeweest! De vakantie zit er weer op. Dat betekent vooral dat we weer geïnspireerd en gemotiveerd zijn.
Behalve dat we oog hadden voor mooie en bijzondere natuurverschijnselen en stedelijke omgevingen ging de belangstelling dit jaar vooral naar de vormgeving die je aantreft bij dienstverlenende sectoren. Hoe ontwerp je een ruimte zó dat die praktisch is voor de gebruiker en voor de bezoeker van de ruimte. En, hoe leg je dan daarnaast een accent op uitstraling en communicatie. We hebben veel gezien en veel nieuwe ideeën opgedaan voor het komende jaar.

De focus op de dienstverlenende markt. De vragen die je je hierbij stelt: Wat is het doel van een ruimte of element? Wie is de gebruiker? Wie is de klant? In welke omgeving wordt gewerkt? Hoe intensief is het gebruik? In hoeverre is de vorm van een ruimte bepalend? Passen mijn ideeën bij de visie en de identiteit van een bedrijf? Hoe weerspiegelt een interieur de huisstijl van het bedrijf of de organisatie. Het interieur als communicatiemiddel! Kortom: deze mooie zoektocht van functionaliteit en uitstraling kun je ook terugzien bij het ontwerp van de nieuwe receptie van Camping de Paal. Gebruiksgemak, natuurlijke uitstraling, gastvrije ambiance, vakantieplezier, de stijl van de organisatie: ingrediënten die bijdroegen aan het uiteindelijke resultaat. En, dat mag er zijn. De combinatie van strakke en natuurlijke elementen maakt de receptie tot een zakelijke, maar warme ruimte waarin het goed werken is. De kasten hebben veel bergruimte en zijn onderdeel van het smaakvolle geheel. En, om speelse elementen te zien, richt je de blik naar boven.
Speelse elementen vind je ook in de Paalhuisjes waaraan JOZ zijn medewerking heeft verleend. Het spelen met mooie en natuurlijke materialen doet Camping de Paal in de Bergeijkse bossen eer aan!
Ga maar eens kijken en laat je positief verrassen! En kom je niet in de buurt, op de zakelijke pagina van JOZ krijg je mooie inkijkjes.


Juli 2017
Nieuw en mooi in de webshop van JOZ

Maar nog mooier in de keuken!
Culinaire hoogstandjes of met liefde bereide eenvoudige gerechten: de prachtige keukenaccessoires van Stuff Design maken het áf!

Met Pim des Bouvrie, eigenaar van Bouvrie agenturen, deelt JOZ de passie voor Scandinavisch design. Scandinavisch design kun je herkennen aan eerlijke en duurzame producten die geen franje nodig hebben. Dat geldt zeker voor de designproducten die worden ontworpen door Stuff Design uit – hoe kan het ook anders – Scandinavië. Meer exact: uit Denemarken. Stuff Design heeft borden, (snij)planken, schalen, dienbladen en lepels ontworpen van Teakhout, van Acasia of Sheesham hout. Het Acasia hout is onbehandeld, het Sheesam hout heeft een oliebehandeling ondergaan die het accent legt op de kleur en de structuur van het hout. De teakhouten accessoires zijn vervaardigd van resthout dat overbleef bij de productie van teakmeubelen. Een zeer milieubewuste keuze van Stuff Design. Het teakhout wordt behandeld met een plantaardige olie.
Hout leeft. Dat zie je vooral wanneer je naar de prachtige structuren van de houten keukenaccessoires kijkt. Om het hout lang mooi te houden, raden we aan om de planken na het wassen en gebruik te behandelen met natuurlijke voedingsolie.

De prachtige producten levert JOZ aan iedereen die van zonnige gerechten houdt en, uiteraard, aan de horeca. In onze webshop vind je verschillende uitvoeringen, maten en vormen.

Laat de zon, de tapas, de pizza en de overheerlijke kaasjes maar op tafel komen!


April 2017
Lissabon, de Stad van de Zeven Heuvels, een stad vol inspiratie

Hoe inspirerend Lissabon is ervaar je pas echt als je je door Tram 28 door de wijken Graça en Mouraria laat voeren. Wanneer je een tussenstop maakt bij de Feira da Ladra, op weg naar het vermaarde Castelo de São Jorge waar je een prachtig uitzicht over de stad krijgt, kijk je je ogen uit. Het is ongekend wat je daar aan snuisterijen en bijzondere voorwerpen ontdekt. Indruk maakten de keramieken tegels die vaak met blauwe verf en fraaie taferelen zijn beschilderd. Azulejos is een Portugees/Andalusische kunstvorm. De keramieken, gepolijste tegels vind je op binnen- en buitenmuren van diverse karakteristieke gebouwen.
Bairro Alto is een authentiek gebied waar het goed toeven is in de sfeervolle bars en restaurants.
Heel inspirerend om, terwijl de werkzaamheden in Greenwoods in Amsterdam volop vorderen, die Portugese sfeer in de restaurantjes te ervaren. Een sfeer die zeker ook werd beïnvloed door Fado-optredens. Eenmaal aangekomen bij het Castelo de São Jorge werden we verrast door de prachtige oude pandjes en steegjes.

Het hoogtepunt van de trip was toch wel de Wereldtentoonstelling Expo ’98, in het Parque das Nações met het reusachtige aquarium het Oceanário de Lisboa als publiekstrekker. Ook adembenemend zijn de geweldige futuristische gebouwen, waarin de Expo in 1998 plaatsvond. De Wereldexpo leeft merkbaar voort in Lissabon.

Niet futuristisch, wel zeer ambachtelijk: de Santa Justa-lift. Als je de kans krijgt is het een aanrader om je met de zogenaamde Eiffellift te verplaatsen. De lift werd gebouwd door de Portugese ingenieur Raoul du Mesnier Ponsard, een leerling van Gustave Eiffel, bekend van de Eiffeltoren. De lift bestaat uit 2 cabines, ingericht met hout, spiegels en ramen en bied je een prachtig uitzicht over de stad.

Lissabon, een stad van uitersten door haar authentieke en futuristische objecten en gebouwen, is een waar paradijs voor de ontwerper. Nog vol indrukken van deze bijzondere stad, worden de eerste nieuwe ideeën al weer toegepast!

JOZ - inspiratie Lissabon - 1720 px


Januari 2017
Mooi met karakter

Het ontwerpen van een interieur met bijbehorend licht- en kleurplan is één. Het ontwerpen van een interieur op maat is weer iets anders. Om een ruimte zoals de huiskamer, de keuken of de badkamer nog meer onderscheidend te laten zijn, kiest JOZ, in samenspraak met de klant, voor een ontwerp met karakter! Een op maat ontworpen kast, een bijzonder keukenblok, een roomdivider, een spannende open haard of een badkamermeubel dat speciaal voor uw badkamer wordt ontworpen en gemaakt. In een interieur met karakter herkent u de stijl van de gebruiker van de ruimte.

Om een ontwerp met karakter te kunnen maken is het nodig om goed te luisteren naar de klant. Luisteren en doorvragen. Wat wil een klant nou ècht? De volgende stap is het maken van de vertaalslag naar een ontwerp dat past bij de mogelijkheden van de klant. Het opnieuw indelen en ontwerpen van een huiskamer, waarin de gedateerde kast van opa een plekje moet krijgen, kan soms de plank mis dreigen te slaan. Totdat de ontwerper in staat blijkt om de kast, die uit de toon valt, zó te plaatsen dat deze een sieraad in de huiskamer wordt en zo een essentiële toevoeging is aan het geheel. De kracht van de ontwerper: het maken van een mooie verbinding tussen bestaande en nieuwe accessoires, meubels en wand-, raam- en vloerbekleding.

Een andere uitdaging is het integreren van de buitenruimte met de binnenruimte. Grote raampartijen zijn in de hedendaagse architectuur niet meer weg te denken. Het maken van een sfeervolle overgang van binnen naar buiten en vice versa is een kunst die JOZ goed verstaat. Ervaring in de wereld van de bouw draagt daaraan ook een steentje bij.
Interieurontwerper, een mooi vak met karakter.

DSC_0271bwJOZ 1000 x 650


December 2016
Weten waar JOZ aan werkt

JOZ ontwerp en interieur. Het ontwerpen van interieurs, het ontwikkelen van licht- kleur- en materiaalplannen in samenwerking met de klant doet een beroep op de creativiteit. Het vertalen van de wensen, de stijl, het budget naar een uniek concept. Een bijzondere inrichting van een woonhuis, een bedrijfspand of een ruimte: een feestje voor iedere ontwerper! Ook voor JOZ.

JOZ ontwerpt ook meubels en inrichting-elementen zoals kasten, winkelinrichtingen, werkplekken, wanden, roomdividers op maat.

Daarnaast krijgt JOZ steeds vaker vragen die leiden naar de begeleiding van een nieuwbouw of de verbouwing van een woonhuis of zakelijk pand. De verbouwing van Greenwoods in Amsterdam is hiervan een mooi voorbeeld. Bij het vertalen van de wensen van de klant naar plannen, waarbij technische eisen en de bestaande situatie worden meegenomen zijn de vaardigheden van de bouwkundig tekenaar onmisbaar. Een feest van herkenning voor JOZ, ook opgeleid tot bouwkundig tekenaar. Het verwerken van technische tekeningen tot 3D tekeningen en sfeerimpressies maakt de ontwerpen en plannen inzichtelijk en beleefbaar voor de klant.
Bij de begeleiding van nieuwbouw en verbouwing is het aspect ‘samenwerken’ van het allergrootste belang. Bouwvergaderingen, afstemming en planning, het weten wie wat wanneer doet: samen komen tot het allerbeste resultaat voor de klant, waarbij deze ontspannen de voortgang en ontwikkeling kan meebeleven. Zonder zorgen, immers de regie is in handen van de professional.

Een ontwerper is geen ontwerper als hij niet ook de highlights van collega-ontwerpers kan waarderen. 040-Design! Er wordt veel moois bedacht en uitgevoerd in Eindhoven en omgeving. Kijk maar eens in de webshop van JOZ. Daar vind je bovendien accessoires die de feestdagen een extra accentje kunnen geven. JOZ wenst je een mooie en sfeervolle kersttijd!

JOZ ontwerp en interieur - Nieuwsbericht 18-12-2016 (DEF)


Oktober 2016
JOZ was there.
The Dutch Design Week 2016.

Een terugblik? Niet te doen. Het was zó veel, zó bijzonder en zó design…

Wat ons opviel? Allereerst en bovenal: Recovery, de expositie die werd georganiseerd door Qoowl. Een duurzaam gegeven. Qoowl presenteerde meubelstukken die werden gemaakt van ‘recovery’ reststukken uit houtzagerijen, timmerwerkplaatsen en andere houtverwerkende bedrijven. Recovery werd voor het eerst gepresenteerd op de DDW.
Bij het ontwerpen houden de ontwerpers van Qoowl, Wisse Troost en Quinten Peuling, al rekening met de maten van het resthout dat kan worden geleverd door de fabrikant. Wordt natuurlijk restmateriaal gebruikelijk verbrand, door de ontwerpers van Qoowl wordt het verwerkt tot nieuwe grondstoffen en plaatmateriaal. Middels aangepaste technieken en fabricageprocessen ontstaan fraaie, duurzame voorwerpen. Qoowl presenteerde een tafel en een dressoir, gemaakt van resthout. Na de DDW zal Qoowl het assortiment verder uitbreiden met producten gemaakt van de ‘recovery’. En, de bijzondere houten klok van Qoowl, je kon er niet omheen. Zo mooi. Je vindt die in onze webshop.

In de Kazerne zagen we: Expect the unconventional! Functionals presenteerde maar liefst drie nieuwe producten van de ontwerpers: Serener (ontwerper van de Lloyd table, Wendela Chair en Miller Loungechair), Thomas Schnur (genomineerd voor verschillende design awards in Duitsland, ontwerper van producten voor Nomess Copenhagen en het Italiaanse label ex.t. Duo) en Geckeler en Michels (ontwikkelde designs voor Muuto en Espresso).
Voor aanvang van de DDW was het een verrassing wat deze getalenteerde ontwerpers gingen presenteren. Inmiddels hebben we kunnen genieten van de ronde tafel, 2 fauteuils en een vernuftig opbergsysteem.

Als laatste maken we graag melding van Broeinest, een ‘living lab’ op het snijvlak van technologie, innovatie, duurzaamheid, creativiteit en design.. In het inspirerende Glasgebouw op Strijp, in Eindhoven, werken velen samen aan innovatieve vernieuwingen. Ook JOZ is lid van Broeinest. Tijdens de DDW werd Broeinest vertegenwoordigd door: Baars & Bloemhoff, AMB | Barrisol, Busch-Jaeger, DRT-Gietvloeren, Forbo Flooring Systems, Interface, Modular Lighting Instruments & Spectrum. Zij presenteerden het verhaal achter 8 vernieuwende interieurtrends. Daarnaast werd een preview geboden aan wat ons de komende tijd te wachten staat in de interieurwereld. Het doel, inspiratie voor de bezoeker, werd bereikt.

DDW 2016, we kunnen er weer een jaartje tegen!

Qoowl - Broeinest


Augustus 2016
Weten waar JOZ aan werkt!

De grenzen worden verlegd! JOZ doet wat hij geweldig vindt en waarin hij goed is. Bij het begeleiden van verbouwingen en nieuwbouw valt alles mooi samen. De ervaring binnen de bouwwereld, de ontwerp-skills, het maken van licht- en kleurplannen en de verkoop van meubels. Het is er allemaal van De Kempen tot in Amsterdam. Terugblikkend op mooi werk en tevreden klanten en de blik vooruit gericht op de Dutch Design Week. Zo gaan we, geïnspireerd door een mooie zomer, weer op weg naar de sfeermaanden.

Nieuwbouw, Bergeijk
Begeleiding / bouwvergaderingen ten behoeve van de nieuwbouw van een woonhuis.
Begeleiding bij het maken van keuzes voor de vloer, de keuken, de badkamer. Daarbij zetten een kleur- en lichtplan en het leveren van de meubelen de puntjes op de i.
Jaren 70 woning, Bergeijk
De verbouwing en totale herinrichting van een woonkamer, keuken, kantoor en slaapkamer, waarbij een kleur- en lichtplan mede verantwoordelijk zijn voor de prachtige sfeer.
Jaren dertig woning, Eindhoven
Het ontwerp van een industriële en suite, een keuken en een werkplek;
de begeleiding bij de aanbouw en de verbouwing;
de inrichting van de woonkeuken en werkplek.
Lunchroom / Theehuis, Amsterdam
Ontwerp en begeleiding bij verbouwing van de lunchroom, de keuken en het kantoor.
Café, Eindhoven
Het ontwerp van een nieuwe uitstraling en de begeleiding van de verbouwing van een gezellig, bruin café.
Restaurant, Eindhoven
Het vervangen van het meubilair en de verlichting.
Woonhuis, Nuenen
Ontwerp van een badkamer en de begeleiding bij de aanschaf.
Woonhuis, Valkenswaard
Na het succes van ontwerp en totale herinrichting van de woonkamer, keuken en zolder en de begeleiding bij het inrichten, zijn de overige ruimten in huis aangepakt.
Woonhuis, Valkenswaard
Het ontwerp en de herinrichting van zolder naar slaapkamer.
Woonhuis, Veldhoven
De herinrichting van de woonkamer.
Woonhuis, Nuenen
Begeleiding bij de aanbouw van een pergola.
Advieswerkzaamheden ten behoeve van een slaapkamer.
Appartement, Eindhoven
De totale inrichting van het appartement.


Mei 2016
Zó mooi zijn de nieuwe Paalhuissies van Camping De Paal in Bergeijk!

JOZ - Fotocollage Paalhuissies mei 2016
… en daaraan heeft JOZ een bijdrage mogen leveren.
Camping De Paal biedt haar kleine en grote campinggasten diverse kampeeraccommodaties die een verblijf in Bergeijk tot een feest maken. Vanaf 21 april zijn de Paalhuissies te huur voor gezinnen die graag onder een tentdoek slapen voor het echte kampeergevoel en die daarnaast de luxe van een kleine woning met alles erop en eraan willen ervaren. De inrichting die tot stand kwam dankzij een fijne samenwerking tussen de directie van De Paal en JOZ is harmonisch, duurzaam en gerealiseerd met een knipoog naar de mooie bosrijke omgeving. De grappige lattenboom met sfeerlampjes heeft al menige kleine bezoeker verrast. De huisjes zijn groot genoeg om 5 personen volop (slaap)ruimte te bieden. Op het ruime terras kun je genieten van het fraaie uitzicht en de diertjes die tussen de bomen vrolijk kwetteren en rondspringen. De prima isolatie en de kachel maken de Paalhuissies ook in het voor- en najaar tot een comfortabel vakantieverblijf. Alle materialen en kleuren zijn op elkaar afgestemd en geven de woningen een natuurlijke en wat Afrikaans ogende uitstraling. De naam ‘Paalhuissies’ is dan ook niet toevallig gekozen. Binnenkort geven we op deze website nog meer inkijkjes in de speelse, comfortabele Paalhuissies. Kom nog eens terug!
En, wil je op verkenning in de Kempen en heerlijk tot rust komen op Camping De Paal (diverse awards als beste kindercamping!), terwijl de kinderen de vakantie van hun leven vieren, bezoek dan voor meer info: www.depaal.nl


Maart 2016
Inrichting multifunctionele ruimte ‘Ontmoeten’

Rino Zuid is een dynamisch en operationeel netwerk van universiteiten en van de praktijk in de geestelijke gezondheidszorg, waar wetenschap en praktijk bij elkaar worden gebracht.
Door een team van enthousiaste en deskundige medewerkers wordt bij Rino Zuid gewerkt aan de organisatie van opleidingen en nascholingstrajecten.

Het realiseren van een multifunctionele ruimte voor Rino Zuid bleek een mooie uitdaging.
Hoe combineer je zakelijke activiteiten met bijeenkomsten die een wat persoonlijker karakter hebben? De inrichting van een functionele ruimte voor grote groepen tot 60 personen, maar ook één op één ontmoetingen in een gemoedelijke ambiance; het samen werken, vergaderen, lunchen, loungen en het heffen van een glaasje in een uitnodigende en doelmatige sfeer.
De industriële elementen, de frisgroene vloerbedekking en de roomdividers vormden het uitgangspunt. De ‘mobiliteit’ van de meubels is gegarandeerd door gebruik te maken van losse, flexibele zitelementen en verplaatsbare tafels in verschillende afmetingen en hoogten. De meubels kunnen in diverse opstellingen worden geplaatst, waardoor er optimaal gebruik van de ruimte gemaakt kan worden. De kleurige stoelen en zitelementen geven het geheel een levendige uitstraling. Een uitstraling die het flexibele karakter van Rino Zuid en de manier waarop maatwerk wordt aangeboden, ondersteunt en zichtbaar maakt.

Neem voor meer info over het ontwerpen en inrichten van een zakelijke omgeving vrijblijvend contact op: 06 – 41 47 39 07

DSC_0096 BW-L-


Februari 2016
‘Lente’ doet je de kou vergeten

‘Lente’, het prachtige toneelstuk geschreven door Haye van der Heijden, wordt in de Kattendans in Bergeijk op de planken gezet onder regie van Geert Niland.
Met Marie-Christine van den Enden (Marja), Alex van Hove (Martin) en Dana Wellens (Stella) krijgt ‘Lente’ een bijzondere lading. Deze drie ervaren acteurs vertolken met verve zowel de dieper liggende tragiek als de spitsvondige humor. Marja en Martin leren elkaar kennen, staande bij het graf van hun overleden geliefden. Na deze ontmoeting, die uiteindelijk zal eindigen in Frankrijk, ontstaat een spel waarin spanning, humor, onrust, het maken van keuzes, verwarring en de afstemming van emoties je meenemen in de intimiteit van twee vrouwen en een man.

De vormgeving van het decor lag in handen van JOZ. Een mooie uitdaging. Als decorontwerper krijg je een kijkje in de samenhang van vele facetten die het spel tot een succes maken. Met de regisseur, de producer en de spelers ga je op zoek naar de essentie van het stuk. Hoe kan het decor het spel zó ondersteunen dat het deel uitmaakt van het geheel, waarbij het niet de hoofdrol speelt en toch onmisbaar is.
Tijdens mijn opleiding tot setdresser bij TV College in Hilversum werd weer eens bevestigd hoezeer communicatie en onderzoek naar de achtergronden van een productie van belang zijn. Niet alleen moet de decorontwerper gevoel voor compositie en veel kennis hebben over decor, rekwisieten en props, ook de ervaring met licht, geluid, beeld en regie is een vereiste. Deze verschillende disciplines maken het ontwerpen van decors tot een onmisbaar en enthousiasmerend onderdeel van de werkzaamheden van JOZ.
Dankzij allen, die op wat voor manier dan ook een bijdrage leveren aan ‘Lente’, kunnen we vooruitzien naar sprankelende voorstellingen in de Kattendans in Bergeijk op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 februari. De voorstellingen beginnen om 20.00 uur.


December 2015
Het is weer mooi binnenkijken op de vernieuwde website van JOZ!

JOZ was een weekje offline, maar is terug op het web, en hoe…
Met nieuwe sfeerinkijkjes in een woontoren, een dertigerjaren woning en twee badkamers maakt JOZ u weer deelgenoot van zijn werkplezier. Het ontwerpen en ondersteunen bij de realisatie van woonprojecten is steeds weer verrassend. Hoe gaan we de ideale match maken tussen binnen en buiten, zodat een bijzondere uitkijk ook binnen tot een bijzondere beleving leidt. Het realiseren van een nieuw interieur in een woontoren was een uitdagende opdracht waar het binnen-buiten gevoel op een hele aangename manier werd versterkt. Kijkt u eens op ‘particulier 2’ voor een blik op binnen en buiten.

Het spelen met aanpassingen waardoor een ruimte kan worden opgedeeld, is een andere opdracht die JOZ met een bijzonder resultaat heeft uitgevoerd. Hoe ontwerp je een ‘ensuite’, waarbij de ruimte kan worden verdeeld, waarbij het daglicht in beide afzonderlijke ruimten vrij spel heeft en waarbij twee delen één mooi geheel kunnen blijven vormen? Het antwoord vindt u op ‘particulier 4’!

De veelheid aan beschikbare (sanitaire) materialen in een scala aan prijsklassen kunnen leiden tot een enorme diversiteit aan badkamers. Hoe ontwerp je dan de juiste badkamer binnen een vastgesteld budget, waarbij je alle moderne toepassingen een plaats geeft? JOZ combineert ruimte, sfeer, budget en actuele trends tot juweeltjes van badkamers, waar het jarenlang heerlijk relaxen is.
Op ‘particulieren’ vindt u verschillende voorbeelden.

Bent u na het bekijken van onze vernieuwde website geïnspireerd? In deze laatste sfeermaand van het jaar is het nog steeds leuk shoppen in de webshop van JOZ. Ook met een kleine interieuraanpassing kan een groot resultaat worden bereikt.
JOZ wens u vanaf deze plaats een sfeervolle kerst en een mooi 2016!


Oktober 2015
Dutch Design Week, 040 op haar best!

De DDW is een fenomeen, niet alleen in Eindhoven, maar in heel Noord-Europa. Design en innovatie op het allerhoogste niveau presenteren zich gedurende 9 dagen tijdens de Dutch Design Week 2015, die in het teken staat van ‘What if…’ DDW viert de verbeeldingskracht met de vraag waarmee elke ontwerper en alle vernieuwing begint. 244 designers presenteren hun antwoorden, oplossingen en ideeën op de vraag ‘What if…’ van 17 tot en met 25 oktober.

De 100 locaties zijn ook dit jaar weer enorm de moeite waard om te bezoeken. De diversiteit is een van de gewaardeerde eigenschappen van de verrassende, verbazende, vooral inspirerende en spraakmakende ontdekkingsreis in de wereld van design en innovatie.
Alle aspecten op het gebied van design en alle denkbare disciplines komen aan bod. Daarnaast is DDW het designevenement bij uitstek wat zich richt op de toekomst. Dit wordt ook zichtbaar in de presentatie van jonge ontwerpers en studenten van verschillende designopleidingen.
Het evenement ademt een sfeer van vernieuwing en van passie.
Jonge ontwerpers die beeldvormend zijn voor nu en de toekomst en die zich presenteren op DDW zijn onder andere: Benjamin Spöth, Alexander Pelikan, Mal, Marvin Corneille, Qoowl. Ook JOZ biedt in de webshop een podium aan deze fascinerende en ambitieuze ontwerpers.

Als je de website van DDW bezoekt, kun je aan de hand van designthema’s een route samenstellen langs een selectie uit het enorme aanbod. Gratis taxi’s van Volvo vervoeren bezoekers van en naar iedere DDW-locatie. Op vertoon van een identiteitsbewijs kun je, gratis voor passe-partouthouders, bij Urban Wheels een fiets huren. De gratis Hop on Hop off bus brengt je naar verschillende locaties. De Area East bus rijdt met klassieke DAF Dutch design bussen rechtstreeks naar East Area.
Meer info over het evenement en andere praktische zaken vind je op de site van DDW.

JOZ wenst met name Benjamin Spöth, Alexander Pelikan, Mal, Marvin Corneille, Qoowl veel succes en alle bezoekers een mooie tocht en veel inspiratie!
JOZ 040-design nb OKTOBER 2 DEF SMALL

Nog meer design: Europese meubelbeurs Brussel
Wil je je eens laten verwennen door de laatste trends op het gebied van meubels, bezoek dan de Europese meubelbeurs Brussel. Je vindt daar indrukwekkende, internationale collecties en een ongekend aantal innovatieve producten. Geniet ook van de sfeer die onze zuiderburen weten te creëren van 8 tot 11 november!


September 2015
Nieuw in de webshop van JOZ: 040 Design!

Het internet, toont de hele wereld op je scherm; design en interieur associëren we de laatste jaren toch vooral met Eindhoven en omgeving. De webshop van JOZ biedt een podium aan ontwerpers en labels uit het 040-gebied. Jonge ontwerpers die beeldvormend zijn voor nu en de toekomst.
JOZ stelt aan u voor: Benjamin Spöth, Alexander Pelikan, Mal, Marvin Corneille, Qoowl:

Benjamin Spöth deed zijn opleiding aan de Design Academy in Eindhoven, Zijn sterke voorkeur voor natuurlijke materialen en uitgebalanceerde vormen wordt o.a. op een mooie manier tot uitdrukking gebracht door de lampen die hij op een milieuvriendelijke manier heeft geproduceerd. Creatieve en innovatie ideeën leiden altijd tot slimme oplossingen. Waarbij de lampen door de uitgekiende werking van licht en schaduw voor een bijzondere sfeer zorgen.

Een andere ontwerper die de Design Academy succesvol afrondde is Alexander Pelikan. Onder de naam Pelidesign ontwerpt en produceert hij producten, waarbij hij het onbekende en nieuwe niet schuwt. Juist de ongebaande paden en de samenwerking met ambachtslieden en collega’s zetten Alexander voortdurend op een nieuw spoor. De bijzondere samenstellingen van duurzame materialen, de inventieve constructies en grappige accenten zijn bepalend voor een niet alledaags product of meubel.

Mal is een jong Eindhovens label van Bob Copray en Niels Wildenberg.
Mal is geïnspireerd door de iconen van het verleden, die onze manier van kijken naar de wereld van vandaag hebben beïnvloed. Mal ontlokt je een glimlach en een gevoel van herkenning. Een bekend idee of product in een verrassende context. Een aantal producten van Mal komen binnen maar ook buiten mooi tot haar recht. Laat je verrassen door MAL!

Marvin Corneille studeerde aan de kunstacademie St. Joost in Breda. Daar wist hij zijn liefde voor de illustratie tot ontplooiing te brengen. Zijn kracht schuilt in de fantasie. Marvin weet alledaagse zaken fantasievol tot leven te brengen en schept zo zijn eigen realiteit. Is alles schuilt een verhaal! Zijn werk beperkt zich niet tot het platte vlak. Met veel gevoel voor verhoudingen zet hij illustraties om in keramiek.

Qoowl. Niet alleen de naam is bijzonder, de producten zijn dat eveneens. Een 100% houten zonnebril, de klok die het verhaal van zijn eigen ontstaan vertelt, een tas die de flexibiliteit van hout onderstreep. Qoowl werd opgericht in 2011 door Wisse Trooster, Quinten Peuling en Troy Reugebrink tijdens hun bacheloropleiding Industrieel Ontwerpen aan de Technische Universiteit Eindhoven. Binnenkort is ook Qoowl vertegenwoordigd op de pagina 040-design.

Voor meer informatie over levering van de producten of over 040-design: info@JOZontwerp.nl


Juli 2015.
Een nieuwe beleving

Warme grijze tinten gecombineerd met hout en een zacht-oker tintje: Genieten; ’t is zomer!
Zachte, warme grijstinten, het stoere antraciet en het warme okergeel; kleuren die deze zomer de boventoon voeren… naast een scala aan andere combinaties!

Jozzz 6 oker Small

2015. Alles kan. Klassiek, strak, een combinatie van beide, grafische vormen, sprankelende zomertinten.
Het spelen met kleur en dessins is niet voor iedereen een gemakkelijke klus. “Er kan zoveel. Er is zoveel keuze.” Vaak gehoorde opmerkingen wanneer mensen met de handen in het haar zitten en moeilijk tot een aankoop kunnen besluiten.
De interieurontwerper kan uitkomst bieden. Niet alleen bij het ontwerpen van een interieur of bij het begeleiden van een bouwproject, maar ook bij de aanschaf van een meubel, een nieuwe lamp of een vloer- of een muurbedekking. Ook in de zomermaanden juli en augustus kijkt JOZ graag met u mee om uw interieur een nieuwe uitstraling te geven.

Zomaar een paar ideetjes om de sfeer in huis te vernieuwen:
Met het oog op het najaar. Nieuwe sfeerverlichting doet vaak wonderen in huis of in een werkomgeving. JOZ ontwerpt in samenspraak met u een lichtplan. Als u verlichting bij JOZ afneemt, ontvangt u al snel 50% korting op het lichtplan of kan dit zelfs gratis zijn.
Bent u toe aan een nieuwe frisse kleur in huis of bedrijf? JOZ begeleidt bij de kleurkeuze van vloeren, wanden en raamdecoraties. Ook een kleurenplan hoeft niet duur te zijn. Bij aanschaf, via bemiddeling door JOZ, ontvangt u al snel een korting van 20% op het kleurenplan.
Uw wensen als uitgangspunt voor een mooi en eigentijds interieur. JOZ ontwerpt uw meubelplan, maar kan u daarnaast helpen bij het maken van een definitieve keuze voor één of meerdere meubels. Een bezoek aan de showroom maakt, indien gewenst, deel uit van dit proces. Als JOZ de meubels voor u bestelt, kan het meubelplan gratis zijn.
JOZ werkt samen met een scala aan leveranciers. Een nieuwe beleving? JOZ maakt het mogelijk!


Juni 2015.
Ontwerpen is spelen

… met ideeën, met materialen, met wensen, met eisen, met structuren, met vormen, met mogelijkheden.
Bij het ontwerpen van een decor creëer je de omgeving voor een uitvoering die ‘op de planken’ wordt gezet. De inhoud van het stuk, aanwijzingen van de regisseur, aanvullingen van spelers en het creatieve spel van de ontwerper leiden tot een ontwerp.

Openluchttheater De Hunnebergen in Luyksgestel biedt een podium voor spelersgroepen en toneelverenigingen. Onder regie van Geert Niland wordt op 1, 3, 4, 8 en 10 juli door Stichting Kempen Producties de musical Anatevka opgevoerd.
Anatevka speelt zich af aan het begin van de vorige eeuw in het Tsaristische Rusland.
Tevye, Golde, Leiser, Tzeitel, Hodel, Chava, Sprinten, Bielke, Fromme Sarah, Yente, Fyedke, Mottel, Perchik, Avram, Nachum, Mendel en De Rebbe zetten een fantastisch tijdsbeeld neer. Tevye, vader van drie huwbare dochters, moet steeds opnieuw concessies doen aan voor hem dierbare tradities.
Het spel wordt opgeluisterd door een orkest dat een bijzondere plaats inneemt in het decor.

De oorsprong van het wondermooi gespeelde Anatevka vinden we in het werk van de schrijver Sholom Aleichem. De basis voor het prachtige decor in De Hunnebergen is gelegd door JOZ.
De prima samenwerking met regisseur Geert Niland en de inzet en vaardigheden van de bouwers, onder leiding van Lilian Burgmans, hebben geleid tot een decor dat authenticiteit uitstraalt. Je waant je zo weer een eeuw terug in de tijd, daar in Luyksgestel. Kosten noch moeite werden gespaard.
Hoewel, als je bedenkt dat in Theater Carré, waar het stuk in de vorige eeuw 100 keer is gespeeld, voor een ton aan verbouwingskosten werd neergeteld, vallen de kosten in Luyksgestel wel weer mee…
Een aanrader: Kaarten zijn te reserveren via www.kattendans.nl en op de dag van de voorstelling 1 uur voor aanvang aan de kassa van het openluchttheater De Hunnebergen.

JOZ: “Ontwerpen is spelen!”

Anatevka - bar

Anatevka-kleermaker

Anatevka-boerderij

Anatavka-bar


Mei 2015.
JOZ …
is ontwerp èn interieur!

Mijn passie is het ontwerpen van interieurs en het maken van licht- meubel- en kleurenplannen. Evenveel plezier beleef ik aan het begeleiden van verbouwingen van bijvoorbeeld een badkamer, de keuken of een ander deel van een woning of bedrijf. Als extra service lever ik daarnaast eigentijdse meubelen, verlichting en accessoires. Omdat een mooi ontwerp vraagt om stijlvolle, bijpassende meubels en verlichting.
Het bovenstaande leest wel lekker weg, maar waar staat het eigenlijk voor?

Het ontwerpen van een woonkamer (of verbouwing daarvan)
Het ontwerp van de nieuwe ruimte wordt uitgewerkt in 3D tekeningen, inclusief een licht- kleuren- en meubelplan. Als u bij JOZ verlichting, raam- of wanddecoraties, vloerbedekking of meubelen afneemt, ontvangt u, afhankelijk van aankoopbedragen, korting op de aanschafprijs of op het ontwerpplan. Soms is het ontwerpplan zelfs gratis.

Het ontwerpen van een keuken of badkamer
Het ontwerp van de keuken of badkamer wordt uitgewerkt in 3D tekeningen, inclusief een licht- en kleurenplan. Als u dat wenst, bezoek ik samen met u een keuken- of badkamerspecialist. Dit kan bij aanschaf van producten leiden tot een mooie korting op het ontwerpplan!

Het begeleiden van een verbouwing
Door een bouwkundige achtergrond begeleidt JOZ uw verbouwing en onderhoudt JOZ de contacten met de aannemer. De afspraken en de keuze van de materialen worden bewaakt. Er is altijd samenspraak met u en de aannemer tijdens bouwvergaderingen. Zo komt u niet voor vervelende verrassingen te staan en is het eenvoudig om tijdens een wat grotere verbouwing het overzicht te bewaren.

Het lichtplan
Het lichtplan geeft (in samenspraak met u) aan waar stopcontacten en lichtpunten gerealiseerd moeten worden. Licht is van grote invloed op de sfeer in huis of bedrijf. Advies van JOZ en het begeleiden bij de aanschaf van verlichting zorgt voor de juiste leef- of werksfeer. Als u verlichting bij JOZ afneemt, ontvangt u al snel 50% korting op het lichtplan of kan dit zelfs gratis zijn.

Het kleurenplan
Kleur is niet meer weg te denken uit onze interieurs. Denk alleen al eens aan de enorme hoeveelheid wittinten, waaruit u een keuze kunt maken…
JOZ begeleidt bij de kleurkeuze van vloeren, wanden en raamdecoraties. Ook een kleurenplan hoeft niet duur te zijn. Bij aanschaf, via bemiddeling door JOZ, ontvangt u al snel een korte van 20% op het kleurenplan.

Het meubelplan
Uw wensen als uitgangspunt voor een mooi en eigentijds interieur.
Welke meubelen gaat u aanschaffen en waar worden ze geplaatst? Wat is uw voorkeur voor kleuren en stijlen en wat zijn daarbij de mogelijkheden? Bij het kiezen van meubelen ziet men soms door de bomen het bos niet meer. JOZ ontwerpt uw meubelplan, maar kan u daarnaast helpen bij het maken van een definitieve keuze. Een bezoek aan de showroom maakt altijd deel uit van dit proces.
Als JOZ de meubels voor u bestelt, kan het meubelplan gratis zijn.

Er zijn heel veel mogelijkheden als u met JOZ aan de slag gaat.
Neem gerust contact op. Ik maak graag aan de hand van uw situatie en woonwensen een vrijblijvende offerte.


Februari 2015. Weten waar JOZ aan werkt

‘JOZ, nieuwe stijl’ heeft in een korte tijd een stevig fundament neergezet. JOZ maakt de leefwereld, wonen en werken mooier, functioneler en toekomstbestendig. Door het ontwerpen van interieurs en verbouwingen, de realisatie van deze ontwerpen, de levering van prachtige interieurmaterialen en meubelen in diverse stijlen en door het begeleiden van (ver)bouwprojecten.
JOZ is actief en creatief. Kijk en beleef het mee. Niet alle (zakelijke) projecten kunnen we al benoemen op deze pagina. We houden ervan om te verrassen met kant en klaar beeldmateriaal!

Jaren dertig woning Eindhoven
ontwerp industriële ‘en suite’; begeleiding verbouwing en inrichting woonkamer en keuken
Boerderij Luyksgestel
totale herinrichting en advisering verbouwing woonkamer en ontwerp en begeleiding verbouwing van de keuken
Jaren tachtig woning Bergeijk:
verbouwing en totale herinrichting woonkamer
Café Eindhoven:
begeleiding bij het maken van keuzes (kleur- en lichtplan + aanschaf meubelen)
Stadsvilla Eindhoven:
ontwerp, advisering en begeleiding van de verbouwing van de woning (3 verdiepingen)
Appartement woontoren:
totale inrichting
Woonhuis Valkenswaard:
na het succes van da aanpak van de zolder en slaapkamer, ontwerp en totale herinrichting van de woonkamer en de keuken

Binnenkort meer inkijkjes op deze pagina!
en suite 2-small

en suite-small


December 2014. Geïnspireerd onderweg naar 2015!

Voor de ontwerper is de herfst een inspirerende (en drukke) tijd. Het bezoeken van diverse beurzen en evenementen is een feestje waarvoor nagenoeg iedere ontwerper zich voelt uitgenodigd en waarvan hij geniet.
Een kleine terugblik op drie van de geweldige belevenissen die JOZ bezocht.
De Woonindustrie in Nieuwegein (voorheen Home Trade Center) bood een inspirerende omgeving waar leveranciers van interieurproducten, branchegerelateerde organisaties en consumenten elkaar hebben ontmoet. Meer dan 150 interieuraanbieders toonden hun collecties op het gebied van wonen, slapen, textiel, verlichting, advies en accessoires. De designafdeling maakte indruk en verraste door presentaties van Vitra, Pode (Leolux), Label en Metaform.

HOT: de kleuren koper, cognac, mosterd en oker geel en petrol.
GESPOT: mooie designs en patronen in behang en vloerkleden

De ‘Woonbeurs Amsterdam’ is weer terug van weggeweest en bood een eigentijdse kijk op bouwen of verbouwen. Opvallend was dat naast de overdaad aan pasteltinten juist het stoere wonen en de vintage werden genoemd als ‘het nieuwe wonen’. Ook was er veel vraag naar informatie over moderne technologie (audio en video) en aandacht voor het leveren van maatwerk en voor duurzaam wonen. De oplossingen voor gevolgen van het zelfstandig wonen op gevorderde leeftijd, werden zichtbaar gemaakt door de ‘domotica’. Fantastische aanpassingen die het woongenot van ouderen en mensen met een beperking enorm kunnen veraangenamen. Wilt u hierover eens wat meer informatie? JOZ onderzoekt graag de mogelijkheden om uw woongenot te verbeteren.

HOT: houthaarden, gashaarden, elektrische haarden en bio-ethanol haarden
GESPOT: groot assortiment industriële verlichting; maatwerk vloerkleden in verschillende kleuren en materialen; accessoires van koper en van natuurlijke materialen, zoals boomstammen.

Als Eindhovense ontwerper ontkom ik er niet aan, even terug te kijken naar de DDW, Dutch Design Week. Niet te lang, want een ander fantastisch evenement vraagt in Eindhoven al weer onze aandacht: GLOW!
De DDW presenteerde diverse grote meesters. De wereld van morgen werd onder andere vertolkt door ontwerpers als Alex de Witte, Piet Hein Eek, Scholten & Baijings maar ook de drie technische universiteiten Delft, Eindhoven en Twente maakten indruk.
De DDW trekt jaarlijks vele bezoekers en is inmiddels uitgegroeid tot een groots evenement, dat voor iedere bezoeker wel iets moois in petto heeft.
Zonder andere deelnemers te kort te willen doen, vormden de ‘Eigen Huis & Interieur-route’ (met als verrassing ‘De kazerne’), maar ook NRE, De Witte Dame, Het Klokgebouw en Yksi een oeverloze bron aan inspiratie. Fantastisch!

TOP: De Ontdekfabriek, waar kinderen kennis konden maken met de DDW en waar ze zichzelf konden ontdekken. Voor de kinderen was er een speciale route; immers de kinderen van nu zijn de ontwerpers van morgen!


Oktober 2014. De webshop mag gezien worden!

De bezoeker die wat vaker langskomt op de site, heeft kunnen zien dat JOZ de afgelopen periode het assortiment op de webshop heeft uitgebreid! Heel veel romantische, moderne, trendy of vintage accessoires, fraaie vloerkleden, kleurige kussens, woonsjaals en bijzondere stoelen. En als kers op de taart en slagroom op het toetje hebben we een fantastisch assortiment lampen toegevoegd.

JOZ heeft het licht gezien, zou u kunnen zeggen. Diverse lampen in verschillende stijlen met één overeenkomst: ze gaan uw herfst aankleden! Daarnaast vindt u op de ‘lampenpagina’ een keur aan mogelijkheden om een (oudere) lamp aan te passen met een kap op maat. Lampenkappen in heel veel kleuren, ook passend bij uw interieur, verschillende maten, in diverse stofvarianten en uiteenlopende prijzen. Zoekt u toch nog een wat afwijkende maat en vindt u die niet in het assortiment? Neem gerust even contact op. JOZ levert lampen op maat! Zoals we ook verschillende armaturen kunnen leveren of, bijvoorbeeld, fittingen met een verdiept support. In een aantal gevallen is het mogelijk om een blender toe te passen. Wanneer u het hinderlijk vindt om in het licht te kijken, afhankelijk uiteraard van de plaats van de lamp, geeft de blender een warm en diffuus licht. Daarnaast leveren we bij de meeste lampen een dimmer. Over sfeer gesproken!
We zijn trots op ons fantastische lampenassortiment en op de uitbreiding van de webshop.
Graag laten we iedereen hiermee kennismaken.

Heeft u onze Facebookpagina al bezocht? Tijdens de week van 19 tot en met 25 oktober kunt u deelnemen aan de JOZ Facebookactie. Bepaal uw sfeer, maak een keuze, deel die met ons en uw Facebookvrienden en -wie-weet- verhoogt het artikel van uw keuze binnenkort de sfeer in uw interieur!

En, tot slot, bezoekt u ook de Dutch Design Week in Eindhoven? Binnenkort blikt JOZ terug op de laatste toonaangevende beurzen en noviteiten. We zien u graag terug op deze pagina!


Augustus 2014. Najaarsinspiratie

Creativiteit en inspiratie zijn voor de ontwerper onmisbare elementen!
Het ontwikkelen van kleine en grote ideeën waar klanten blij van worden en die passen in het hedendaagse tijdsbeeld. Steeds weer een fantastische uitdaging:

– Hoe realiseren we een uitbouw met speelse elementen?
– Waar vinden we de juiste meubels voor de kamer in retrostijl?
– Waar vinden we gordijnen in die ene afwijkende kleur?
– Kunnen we die keuken aanpassen voor een klant met een beperking?
– Weinig daglicht in huis; welke lampen voegen we toe aan het lichtplan?

Natuurlijk spelen ervaring en kennis de grootste rol bij het ontwerpen van interieurs en het oplossen van interieurvraagstukken. Om op de hoogte te blijven van nieuwe trends, woonproducten en -stijlen is het boeiend en enthousiasmerend om een woonbeurs te bezoeken. Tijdens het najaar kunnen we ons hart weer ophalen:

14-16 september: ‘Meet the master of interior’ Culemborg
15-17 september: ‘Interieurvakbeurs’ Nieuwegein
30 september-5 oktober: ‘Woonbeurs Amsterdam’ Amsterdam
16-19 oktober: ‘Excellent wonen en leven’ Eindhoven
17-19 oktober: ‘Eigen huis’ Utrecht
17-26 oktober: ‘Bienale Interior’ Kortrijk
18-26 oktober: ‘Dutch Design week’ Eindhoven
21-25 oktober: ‘Orgatec’ keulen
2-5 november: ‘Europese meubelbeurs Brussel’ Brussel

JOZ is er zeker bij om frisse inspiratie op te doen en de creativiteit te voeden. En natuurlijk houdt JOZ u graag op de hoogte van nieuwe concepten en verrassende ontwikkelingen. Blijf JOZ volgen!


Juni 2014. JOZ ontwerp & interieur is online!

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en dus besloot Jos Kuijken zijn bedrijf JOZ ontwerp & interieur nog wat meer op de kaart te zetten. Met succes. Joz presenteert u een overzichtelijk website, die u een kleine impressie geeft van de werkzaamheden en de mogelijkheden van Joz.

Jos Kuijken maakte door zijn opleiding bouwkunde kennis met de bouwwereld en richtte zijn aandacht aanvankelijk vooral op het exterieur, van bouwsteiger tot tekentafel. Vervolgens startte hij zijn loopbaan in de wereld van interieur en wonen als mede-eigenaar van Woonwinkel De Lantaarn. Hij ontwikkelde zich tot een stylist met een veelzijdige kijk op design en interieur.

Een afgeronde opleiding tot interieurarchitect, leidde tot JOZ ontwerp & interieur. Niet langer stond de verkoop van meubels, verlichting en accessoires op de voorgrond. De focus kwam te liggen op het ontwerpen van totaalconcepten voor particuliere en zakelijke interieurs. In samenwerking met projectinrichter AdBorrenbergs zijn bijzondere projecten van de grond gekomen. Daarnaast heeft Jos zijn creativiteit zichtbaar gemaakt bij het vormgeven van speciale opdrachten op maat, zoals het ontwerpen van decors, meubels en verlichting.

JOZ hecht waarde aan persoonlijke en soms eigenzinnige ontwerpen, comfort en duurzame materialen. Het gesprek, onderzoek van ruimte en elementen om te komen tot een persoonlijk ontwerp; de realisatie van woonwensen, ook als het gaat om bijzondere aanpassingen. Schetsontwerpen, tekeningen, een lichtplan, sfeercollage, kleurplan, materiaalplan; de vertaling van een idee tot ontwerp. Vormgegeven van tekenschets tot realisatie met oog voor de detail. Ook met oog voor detail is de nieuwe website gerealiseerd, die wellicht ook u op het creatieve pad van Joz brengt.

En, Jos zou JOZ niet zijn als de verkoop van leuke, grappige en bijzondere meubels, verlichting en accessoires niet ook een kleine en bescheiden ruimte inneemt op JOZontwerp.nl!

In het Archief